Zwangerschap

Voeding en zwangerschap

Een zwangerschap vraagt veel van je lijf. Daarom is het belangrijk dat je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgt. Hiervoor heb je een zorgvuldig samengestelde en uitgebalanceerde voeding nodig, die past bij jouw leefstijl. Heb je (veel) last van misselijkheid, dan is het zeker belangrijk om te kijken op welke manier je toch alle benodigde voedingsstoffen binnen kunt krijgen.

Sommige voedingsmiddelen zijn ronduit schadelijk voor de baby. Ik kan je daarom adviseren welke voeding je beter wel en niet kunt eten om de baby in je buik een zo goed mogelijke start te geven. Maar ook je eigen lichaam heeft tijdens de zwangerschap een grotere behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen. Door je voeding hierop aan te passen kun je klachten als osteoporose (botontkalking) en vermoeidheid voorkomen.

Wat kun je van mij verwachten?

Na een dag werken heb je misschien geen zin om ‘s-avonds nog lang in de keuken te staan om een gezonde maaltijd te bereiden. Dat is ook niet nodig. Ik kan je laten zien dat je ook in weinig tijd gezond en gevarieerd kunt eten. Dat is niet alleen handig tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling. Want met een baby erbij wordt het leven een stuk drukker en hectischer.

Dus wil je weten wat je beter wel en niet kunt eten tijdens de zwangerschap? Of kun je wel wat tips gebruiken hoe je in weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel zet? Maak dan nu een afspraak voor een adviesconsult.