Voedingsadvies

Voor welk voedingsadvies kun je bij terecht?

Ik geef voedingsadvies met betrekking tot alle voorkomende lichamelijke klachten die voedingsgerelateerd zijn, zoals:

Intakeformulier en eetdagboek

Na het maken van een afspraak stuur ik je een intakeformulier om zo een duidelijk beeld te krijgen van de klachten. Aan de hand van dit intakeformulier kan ik beoordelen of de klachten inderdaad gerelateerd kunnen zijn aan voeding of dat mogelijk een medische oorzaak de klachten veroorzaakt. Daarnaast vraag ik je om een week lang een eetdagboek bij te houden. Zo krijg ik een goed beeld van je huidige voedingspatroon en je smaakvoorkeuren.

Wat is mijn werkwijze?

In het eerste gesprek nemen we het intakeformulier en eetdagboek samen door. Als er vermoedelijk geen medische oorzaak aan te wijzen is voor de klachten, zal ik een voedings- en beweegadvies opstellen. Daarnaast stuur ik je recepten die passen binnen het voedingsadvies en die rekening houden met je smaakvoorkeur. Stap voor stap brengen we verbeteringen aan in je voedingspatroon, waardoor je hier geleidelijk aan gewend raakt. Na ongeveer drie weken maken we een vervolgafspraak om te kijken hoe het gaat en of er problemen zijn waar je tegen aan loopt. Ik reik je vervolgens nieuwe suggesties aan waar je weer verder mee kunt. Daarna bespreken we hoeveel begeleiding je wenselijk vindt. Maar met name in het begin is het vaak belangrijk om regelmatig een vervolgafspraak te maken om de vorderingen en knelpunten te bespreken. Tussen de afspraken door hebben we wekelijks contact via telefoon of e-mail. Op die manier bied ik je een stuk extra ondersteuning. Naarmate je meer gewend raakt aan je nieuwe eet- en beweegpatroon zal er meer tijd zitten tussen de vervolgconsulten. En uiteindelijk kun je op eigen kracht verder.

Los adviesconsult

Je kunt bij mij ook terecht voor een los adviesconsult. Misschien wil je gewoon eens weten wat een gezond voedingspatroon is. Of misschien ben je zwanger en wil je weten hoe je je baby de beste start kunt geven en kunt voorkomen dat er bij jezelf een vitamine- en mineralentekort ontstaat. Maak dan eens een afspraak! Ik leg je graag uit waar je op moet letten.